Noticias de Valderrobres

Wednesday, September 12, 2007

EL MONUMENTO A LOS CAÍDOS DE VALDERROBRES SUFRE UN ATAQUE

El misterio sigue envolviendo el acto vandálico que ocurrió en la madrugada del pasado día 21 al 22 de agosto en Valderrobres. Los hechos en cuestión se refieren a varios destrozos que un grupo de desconocidos sin identificar protagonizaron en el monumento a los caídos de la capital del Matarraña.
Cuando los vecinos se despertaron, lo primero que pudieron ver es el alto hito valderrobrense pintado de rojo y con claras señas de haber sido golpeado. La simbología comunista –representada con la hoz y el martillo- y la independista catalana –con la frase tierra libre y la estrella catalana- hacen pensar que los autores pudieron ser turistas desplazados hasta la localidad con motivo de las fiestas patronales.
Tras la limpieza realizada del monumento por el equipo de gobierno municipal, los desperfectos del mismo son menos evidentes, pero aún se pueden ver restos de una de las tradicionales flechas de la propagandística falangista por el suelo y algunas tonalidades rojizas en la piedra.
Los vecinos más cercanos, pese a admitir todos que conocían los hechos porque se lo habían contado, no quisieron hacer ninguna declaración, afirmando que no habían visto nada en primera persona.

(Néstor Tazueco, Periódico La Comarca, IX-07)


LOS RESPONSABLES DEL SABOTAJE SE IDENTIFICAN:
"La setmana passada es va soabotejar una estàtua franquista a la Franja en el marc de la campanya nacional de CAJEI “Subversió per la Llibertat”. Els joves taparen la frase “Caidos por Dios y por España. ¡Presentes!” i decoraren l'estàtua amb un gran “NI OBLIT NI PERDÓ”.
L'estàtua, d'uns 8 metres d'alçada, està feta de pedra i representa el jou i les fletxes (símbol de la “Falange Española”), fet que va permetre als joves tirar a terra una de les 5 fletxes amb l'ajut d'un mall de 3 kilograms.
Des de la CAJEI denunciem la passivitat dels ajuntaments de pobles com Vallderoures davant simbologia feixista. Una actitud que dóna lloc a que hagi de ser el jovent qui s'encarregui de la retirada d'aquesta mena de símbols.
Fora simbologia espanyola i francesa dels nostres carrers! SUBVERSIÓ PER LA LLIBERTAT!
CAJEI Països Catalans, 31 d'agost de 2007


Y CUELGAN LAS FOTOGRAFÍAS EN SU PÁGINA WEB



¿COMO SE AUTODEFINE LA CAJEI?
La Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI) es va crear a principis de l'any 2002 quan es va veure que era imprescindible que les diferents Assemblees de Joves (AJ) que existien en aquell moment es coordinessin.
Les AJ eren realitats rganitzatives de base i d'àmbit local, sense cap referent organitzatiu juvenil. Per tant, van creure que era urgent crear una estructura dins l'MCAN que donés a totes les AJ la possibilitat de coordinar-se per tal que el seu treball anés més enllà de la seva lluita local.
A la vegada que adoptar una resposta conjunta davant les problemàtiques que ens afecten com a joves catalans/es, que no són aïllades ja que tots i totes patim la repressió, la precarietat laboral, l'especulació immobiliària, la privatització de l'ensenyament, el sexisme, etc. com a reflex del patriarcat i les opressions nacional i social als Països Catalans.

(Elaborado por Manuel Siurana, 12-IX-07)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home